De weergave is misschien niet juist, u bekijkt de pagina in een klein scherm. Sleep het scherm groter.

Sport

Sports

De prestaties van sporters hangen tegenwoordig niet alleen met trainen samen, de wetenschap is bijna net zo belangrijk. Steeds vaker worden er in de sportbranche sensoren gebruikt om de prestaties te meten en om een training te monitoren. Op basis van die feedback kunnen trainingsschema?s worden aanpast en veranderingen worden doorgevoerd.

Onze meetsystemen worden ingezet voor het monitoren van de kracht die op bepaalde materialen komt te staan, maar ook voor het bemeten van slijtage. Daarnaast ook om te bewaken dat de sportmaterialen/uitrusting aan de gestelde voorwaarden voldoen.

Sensoren voor de sportbranche

Onze sensoren worden onder andere gebruikt in de volgende sporten:
  • Wielrennen
  • Zwemmen
  • Voetbal
  • Skiën
  • Autosport
  • Hardlopen
  • Tennis

Soorten sensoren

Deze types sensoren worden zoal gebruikt voor de sportbranche:

3 applicatie voorbeelden:


Dynamometrischee metingen in ski-springen
De trainer gebruikt de meetresultaten om de technique van zijn ski-springers te analyseren en te verbeteren.

In de laatste 6-8 meter van de baan zitten loadcellen gemonteerd. Deze loadcellen meten de afzet kracht per been. Met deze informatie kan de trainer de afzet techniek van zijn atleet verbeteren.


HIC Impact tests op ondergronden
De kwaliteit van de ondergrond is van groot belang als het gaat om veiligheid. Neem de ondergrond van een kinderspeelplaats als voorbeeld. Als de ondergrond te hard is, ontstaat er ernstig letsel wanneer het kind valt.

Deltec Equipment heeft een HIC(Head Injury Criteria) Impact Tester ontwikkeld. Door middel van een valtest, bepalen ze daarmee de kritische valhoogte. Impact tests worden ook gedaan om de demping van een voetbalveld of andere sportgerelateerde ondergronden te meten.

De HIC Impact Tester bestaat uit een kunsthoofd met een geïntegreerde tri-axiale Altheris sensor. Deze sensor meet de acceleraties die tijdens de impact optreden. Door het combineren van zowel high tech sensoren als software, ontstaat deze turn-key oplossing die aan alle noodzakelijke specificaties voldoet.


Dynamometrische metingen in de zwemsport
Toen de Omega startblokken op de markt kwamen, ontstond de mogelijkheid om de afzetkracht van elke arm en been afzonderlijk te meten. Deze metingen geven de trainer informatie over de kracht in de armen en benen van de zwemmer. Ook de reactietijd van de atleet wordt gemeten.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen via email of telefonisch 070 392 4421.