De weergave is misschien niet juist, u bekijkt de pagina in een klein scherm. Sleep het scherm groter.

Interview sander koot team captain nuon solar team

22 2017 Paspoort Team Captain Nuon Solar Team:
Naam: Sander Koot
Leeftijd: 23
Studie: Werktuigbouwkunde, Bachelor behaald

V: Waarom team captain van het Nuon Solar Team?
A: Afgelopen jaar haalde ik mijn Bachelor in Werktuigbouwkunde. Toen had ik de kans om a) gelijk door te gaan voor mijn Master of b) eerst nog een uitdagend praktijkproject te gaan doen en daarna mijn Master te halen. Ik koos voor het laatste.

V: Wij hoorden dat er meerdere mensen naar deze functie hebben gesolliciteerd. Waarom hebben ze voor jou gekozen?
 
A: Oh jeetje, het voelt als opscheppen als je moet vertellen waar je goed in bent. Oké, eerlijk gezegd denk ik dat mij ervaring in teamsporten een voordeel is geweest. 

V: Wat zijn de grootste uitdagingen als team captain van het Nun Solar Team?
A: Teamwork is super belangrijk. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat alle teamgenoten goed samenwerken. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de planning, sponsoring en de marketing.

V: Het Delft team heeft 6 van de 8 keer de titel gepakt, hoe ga je met de prestatiedruk om?
A: Je zou denken dat wij die druk erg voelen, dat valt mee. Ons uitgangspunt is dat wij de beste zonneauto bouwen waartoe wij in staat zijn.

V: Hoe bedenk je na al die edities weer een nieuw design?
A: De organisatie komt elke editie met nieuwe regels en dat maakt het elke keer weer uitdagend om een nog betere auto te maken. Ten tijde van Nuna7 waren er veel nieuwe eisen, dit zie je terug in het resultaat. Dat jaar wonnen wij met behoorlijke overmacht. De vorige keer waren de wijzigingen veel beperkter. Wat opviel was dat diverse types verder waren gaan bouwen op ons Nuna7 design. Het Delft team won alsnog, maar het gat met de nummer twee was stukken kleiner. 

V: Wat is de huidige uitdaging voor het design van de zonneauto?
A: Voorheen hadden we 6m2 voor de zonnepanelen deze keer slechts 4m2. Een behoorlijke uitdaging dus, maar daar houden wij wel van. Wij werken aan een nieuw design en proberen de nieuwste technieken toe te passen. 

V: Kun je wat vertellen over de functie van de Altheris Torque sensor en hoe belangrijk hij voor de Nuon Solar Auto is?
A: Wij werken met de Torque Sensor van Altheris om het koppelmoment te bemeten met als doel te testen welke motor het meest efficiënt is. Dit doen wij door één motor in Aandrijfmodus op te stellen, de ander in Remmodus en de sensor hier tussenin. Op basis van de meetresultaten hebben wij kunnen bepalen welke motor wij gaan gebruiken.

V: Maak de zin af: Over tien jaar...
A: Dan heb ik mijn Master in Werktuigbouwkunde en werk ik hopelijk aan een zeer innovatief technische project. Als het ook nog duurzaam is, zou dat helemaal geweldig zijn! 

V: Maak de zin af: Ik kan niet leven zonder...
A: Mijn laptop en mijn telefoon, die zijn momenteel echt onmisbaar.


Voor meer info over Nuna8s klik hier.