De weergave is misschien niet juist, u bekijkt de pagina in een klein scherm. Sleep het scherm groter.

Ocean cleanup - de grootste schoonmaakactie ooit

18 2017


Het begon allemaal met het verhaal van de toen 16-jarige Boyan Slat. Tijdens zijn duikvakantie in Griekenland kwam hij tot zijn verbazing meer plastic dan vissen tegen. Dromen over een schone oceaan was niet voldoende, hij moest aan de slag om het voor elkaar te krijgen. Boyan bedacht The Ocean Cleanup.  Na uitgebreid onderzoek naar de mate van vervuiling, hoe je de oceaan schoon kunt krijgen en fundraising om het benodigde geld bijeen te krijgen, is het nu eindelijk tijd om in actie te komen.

Al snel ontdekte Boyan Slat dat hij niet de enige is die om het milieu geeft. En dat is nog zacht uitgedrukt. Via verschillende kanalen stroomde het geld binnen, op dit moment hebben ze zo’n 31,5 miljoen dollar opgehaald. Het team is fors gegroeid en bestaat inmiddels uit meer dan 60 leden.

Afgelopen week was Altheris bij de Ocean Cleanup Update waar Boyan uit de doeken deed, hoe wij de oceaan weer schoon gaan krijgen. Ook onthulde hij een nieuw design, waarmee de oceaan in 5 jaar al voor de helft schoon is, in plaats van 10 jaar. In het nieuwe design bewegen de ankers rustiger dan het plastic, waardoor het plastic wordt ingesloten. Doordat er veel meer geld is opgehaald dan verwacht, kunnen ze binnen twaalf maanden al beginnen met het opruimen van het plastic.