De weergave is misschien niet juist, u bekijkt de pagina in een klein scherm. Sleep het scherm groter.

Luchtvaart

Title

Vroeger werd er in de luchtvaart gebruik gemaakt van traditionele gyroscopen die werkten met een draaiend wiel. Ze waren groot, zwaar en erg duur. Daarnaast behoefden ze regelmatig onderhoud.

Tegenwoordig worden MEMS gyroscopen en air pressure probes regelmatig gebruikt in de luchtvaartbranche. De huidige MEMS gyroscopen zijn klein, vooral vergeleken met de grote gyroscopen van vroeger. MEMS gyroscopen bevatten geen bewegende delen meer.

Ze zijn vernoemd naar de MEMS technologie: een unieke siliconen ring technologie met een gesloten circuit. De hermetisch gesloten keramische buitenkant voorziet de gyroscopen van hoogwaardige vocht en temperatuur weerstand. MEMS gyroscopen leveren zeer accurate data.Winst door MEMS Gyroscopen

Bedrijven die instrumenten leveren voor de luchtvaartbranche zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid door de komst van deze kwalitatief hoogwaardige gyroscopen. TruTrak is daar een goed voorbeeld van. TruTrak uit Springdale Arkansas was ooit een klein bedrijfje dat stuurautomaten en andere instrumenten voor de luchtvaartbranche produceerde. Met de komst van de MEMS gyroscopen steeg de productie van TruTrak binnen een aantal jaar tot meer dan 200 stuks per maand!

MEMS voor luchtvaartmetingen

Behalve de MEMS gyroscopen, worden ook de air pressure probes veel gebruikt in de luchtvaart. Air pressure probes zijn zeer nauwkeurige meetinstrumenten voor real time metingen van luchtstromingen.

Ze zijn verkrijgbaar in fast response uitvoeringen en zijn ideaal voor zowel metingen bij hoge temperaturen tot 1200°C als bij lage temperaturen (het gaat hierbij om de verwarmde versie). De tipdiameter is 1,6mm. Kleinere hoekafwijking <1°, snelheid afwijking 1%. Frequentie 4.5KHz, kalibratie 5m/s tot mach2. Ongeveer 90% van de air pressure probes worden op maat gemaakt, zodat ze naadloos aansluiten bij uw meetbehoeften. Laat ons uw applicatie en meetbehoeften weten, zodat wij u kunnen voorzien van custom made air pressure probes.