De weergave is misschien niet juist, u bekijkt de pagina in een klein scherm. Sleep het scherm groter.

Historie

Title

In 1947 werd Altheris opgericht, één van de oudste technische elektronica bedrijven in Nederland. In 2006 werd Dhr. Dirk Schouten de nieuwe eigenaar van Altheris en van de Broadporte holding waartoe Altheris behoort. Altheris is in de begin dagen begonnen met de ontwikkeling van potentiometers, later zijn daar joysticks bijgekomen. Van daaruit is het product portfolio uitgegroeid tot wat het nu is. De diversiteit van de producten zorgt ervoor dat Altheris voor elke applicatie de juiste oplossing kan bieden vanuit een standaard product of anders door een op maat geëngineerd product.

Al meer dan 60 jaar onderscheidt Altheris zich door de technische expertise in combinatie met het klantgericht naar een passende oplossing zoeken. In 2007 werd collega sensor specialist Althen mess und Sensortechnick in Duitsland overgenomen en onderdeel van de Broadporte holding groep.

Tevens zijn er sinds 2011 branche specifieke product programma's ontwikkeld die zich heel specifiek op een bepaalde branche richten. Enkele voorbeelden zijn branche specifieke sensoren voor de Railway industrie, de civiele industrie, de maritieme industrie en de oil & gas sector. Dankzij deze nieuwe productdivisie structuur zijn we beter in staat hele gerichte sensor oplossingen te bieden voor een specifieke niche markt.