De weergave is misschien niet juist, u bekijkt de pagina in een klein scherm. Sleep het scherm groter.

Railway toepassingen

Title

Het meten van wiel profiel parameters, rails- en remschijf slijtage en analyse van remschijfprofielen. Belangrijke informatie voor de Railway branche. Om bovenstaande te kunnen meten was er veel tijd en arbeid benodigd om nauwkeurige metingen te kunnen doen. Om die reden heeft Altheris nieuwe meetsystemen voor de Railway branche ontwikkeld. Allen zijn gebaseerd op de laser techniek.

Deze hyper moderne laser technologie meet diverse dimensies en profielen van zowel de rails als de wielen. Met deze techniek verricht u de metingen in slecht een aantal seconden en zijn uw metingen nog steeds zeer accuraat. Zo bespaart u tijd en arbeidskosten.

Er zijn ook mogelijkheden om uw meetsysteem uit te breiden met een PDA. De PDA verbindt u via Bluetooth en geeft de gemeten parameters weer. Software is uiteraard inbegrepen.

Daarnaast bieden wij u andere accessoires aan om uw meetsysteem uit te breiden. Vraag onze Railway experts naar de mogelijkheden. U kunt hen bereiken via: mail of 070 392 4421.

Railway toepassingen

De railway meetsystemen zijn laser based en meten contactloos. Ze worden gebruikt voor de volgende toepassingen:
  • Analyse van railway wiel profiel parameters.
  • Zeer nauwkeurig meten van de diameter van een bewegend wiel
  • Analyse van spoorstaafprofielen en het meten van rails slijtage parameters.
  • Meten van remschijf slijtage parameters en de analyse van remschijf profielen
  • Meten van back-to-back afstand tussen de rails en het wiel ten tijden van reparatie, onderzoek, controle en formatie van het wielstel.